Web Design
8 συμβουλές για δημιουργικό και καλύτερο content video

8 συμβουλές για δημιουργικό και καλύτερο content video

Τα video δεν είναι μόνο χρήσιμα για το marketing, αλλά επιτρέπουν επίσης στην ομάδα πωλήσεών σας να αλληλεπιδρά με το κοινό σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Η εύκολη πρόσβαση στην απόδοση των video βοηθά κάθε brand να γνωρίζει τι αποδίδει γι' αυτό και τι όχι. 

Μπορείτε να βασιστείτε στα video για να προωθήσετε το προϊόν σας ,να εκπαιδεύσετε το κοινό σας, να αυξήσετε την αφοσίωση στo brand σας και να διατηρήσετε και να ενισχύσετε την παρουσία σας στα social media. Το content video δεν είναι πλέον μία επιλογή, αλλά είναι το κλειδί για κάθε επιτυχημένη στρατηγική digital marketing.

Οι παρακάτω συμβουλές video marketing θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε το περιεχόμενο των video σας. 

Πείτε μία ιστορία 

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν να παρακολουθούν κακό περιεχόμενο video. Θέλουν να δουν μια ιστορία που θα προσελκύσει τα συναισθήματά τους. Ο στόχος σας πρέπει να είναι να συνδεθείτε με το κοινό.

Πείτε ιστορίες που προσφέρουν κάποια αξία στον θεατή, ώστε να αισθάνονται την ανάγκη να μάθουν περισσότερα για τo brand σας. Να είστε συνοπτικοί και να συντάξετε μια συνεκτική αφήγηση που θα κρατήσει το ενδιαφέρον του χρήστη. 

Mobile - friendly 

Τα καλύτερα video marketing δεν αγνοούν καμία βάση πελατών. Σήμερα, σχεδόν όλοι περιηγούνται online στο smartphone τους. Εάν το video σας δεν είναι φιλικό προς κινητά, θα χάσετε χιλιάδες δυνητικούς θεατές.

Τα περισσότερα άτομα απλώς θα κάνουν click σε ένα άλλο video εάν το δικό σας δεν παίζει στο κινητό τους.

Προσαρμόστε το video σας σε κάθε πλατφόρμα social media

Θα διαπιστώσετε ότι διαφορετικοί τύποι video marketing αποδίδουν διαφορετικά σε διαφορετικές πλατφόρμες social media. Ο αλγόριθμος το κάνει έτσι ώστε ορισμένα video να αποδίδουν καλύτερα και να προσελκύουν περισσότερους θεατές σε μια συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Είτε θέλετε να δημοσιεύσετε στο Facebook είτε στο Instagram, προσαρμόστε το video σας σύμφωνα με τις προτιμήσεις του αλγορίθμου. Κάντε την έρευνα πριν ξεκινήσετε την ηχογράφηση.

Χρησιμοποιήστε την εγγραφή οθόνης προς όφελός σας

Τα video marketing πρέπει να περιγράφουν λεπτομερώς τα οφέλη του προϊόντος σας με τον πιο διαυγή τρόπο. Τα εκπαιδευτικά video μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στο να κάνουν το προϊόν σας πιο προσιτό στο κοινό σας.

Κερδίστε το κοινό σας από τα πρώτα δευτερόλεπτα 

Οι καλές πρώτες εντυπώσεις μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στη διατήρηση του ενδιαφέροντος του θεατή. Εάν ο τίτλος του video δεν είναι ενδιαφέρον, οι άνθρωποι δεν κάνουν click στο video, ακόμη και αν το ίδιο το περιεχόμενο είναι εξαιρετικό.

Ο τέλειος τίτλος είναι ένας συνδυασμός λέξεων-κλειδιών και σκέψης. Το πρώτο θα βοηθήσει το video να εμφανίζεται στις ροές των ατόμων, ενώ το δεύτερο θα τους κάνει περίεργους να δουν το περιεχόμενό τους. Ο τίτλος σας πρέπει να συνοδεύεται από ένα thumbnail υψηλής ποιότητας που θα σχετίζεται με το περιεχόμενο που παρουσιάζετε.

Μόλις ένα άτομο κάνει click σε ένα video, θα δώσει μόνο λίγα δευτερόλεπτα από την προσοχή του πριν προχωρήσει στο επόμενο video στη ροή του. Για να επωφεληθείτε από αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα και να τα διατηρήσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να βρείτε ένα σύντομο τρόπο στην αρχή του video που θα τον κρατήσει εκεί.

Είναι σημαντικό να εξηγείτε τι είναι το βίντεο και να ενθαρρύνετε τους θεατές να παρακολουθήσουν μέχρι το τέλος για κάποιο σκοπό.

Μην ξεχάσετε το SEO

Ακριβώς όπως το περιεχόμενο γραφής σας γίνεται πιο επιτυχημένο με αποτελεσματικές στρατηγικές SEO, η καμπάνια video marketing θα πρέπει επίσης να ικανοποιεί τον αλγόριθμο της Google.

Βρείτε σχετικές λέξεις-κλειδιά και προσαρμόστε τις στην περιγραφή του video και της περιγραφής χωρίς υπερβολές. Όσο καλύτερο SEO έχει ένα video, τόσο καλύτερη θα έχει συνολική απόδοση.

Επιλέξτε τον σωστό εξοπλισμό για την παραγωγή του video 

Η επιλογή της σωστής κάμερας και του φωτισμού μπορεί να συμβάλει σημαντικά στο να γίνει το video σας πιο ελκυστικό, ακόμα και στα social media. Στο κοινό αρέσει να παρακολουθεί περιεχόμενο υψηλής ποιότητας. 

Ωστόσο, η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι ορισμένοι θεατές προτιμούν πιο αυθεντικό περιεχόμενο που δεν φαίνεται πολύ επεξεργασμένο.

Πρέπει να παρακολουθείτε τα ποσοστά επιτυχίας των video σας για να κατανοήσετε ποια μορφή λειτουργεί καλύτερα για το κοινό σας.

Στοχεύστε το σχετικό κοινό για εσάς 

Πρέπει να διασφαλίσετε ότι τα video σας προσεγγίζουν τα σωστά άτομα. Ο δημογραφικός στόχος σας θα πρέπει να μπορεί να βλέπει το video επειδή είναι αυτοί που θα αλληλεπιδράσουν περισσότερο μαζί τους.

Το Facebook είναι μια από τις καλύτερες πλατφόρμες διανομής περιεχομένου, επειδή σας επιτρέπει να στοχεύσετε τις αναρτήσεις σας σε ένα συγκεκριμένο κοινό.

Μπορείτε να τμηματοποιήσετε άτομα ανά ηλικία, τοποθεσία, γλώσσα ή φύλο. Μόλις επιλέξετε μια συγκεκριμένη ομάδα για μια ανάρτηση, μόνο θα μπορούν να δουν το video στο Facebook.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε