Web Design
Web Design
Do
wn
 
U
P
View more
Do
wn

6 Tips για να εκτοξεύσετε την απήχηση των Video σας

Γεια σας και καλώς ήρθατε στο Web Next! Στο σημερινό επεισόδιο θα μοιραστούμε μαζί σας 6 tips που θα σας βοηθήσουν να εκτοξεύσετε την απήχηση των Video που δημιουργείτε για τα Social Media της επιχείρησής σας. Πριν ξεκινήσουμε όμως, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η δημιουργία Video Content είναι εξαιρετικά σημαντική για την προώθηση ενός brand. Τα video τραβούν πιο εύκολα την προσοχή ενός χρήστη, έχουν μεγαλύτερη απήχηση από μία στατική εικόνα, και σίγουρα δε θέλετε η επιχείρησή σας να μείνει πίσω σε αυτή την τάση της εποχής. 

Ακόμη κι αν έχετε ελάχιστη εμπειρία στη δημιουργία video για τα social media, υπάρχουν μερικά εύκολα μυστικά για να πετύχετε ακόμη περισσότερες προβολές!

1. Το πρώτο και πιο σηματικό tip είναι να κάνετε έρευνα πριν ξεκινήσετε να καταγράφετε με την κάμερά σας.

Το να δημιουργεί μία επιχείρηση video content χωρίς κανένα ουσιαστικό νόημα, δεν είναι η καλύτερη τακτική που θα μπορούσε να ακολουθήσει. Ενώ η Google είναι η νούμερο 1 μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, γνωρίζατε ότι τη δεύτερη θέση την κατέχει επίσημα το YouTube; Το YouTube λοιπόν είναι μία μηχανή αναζήτησης. Συνεπώς, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργείτε βίντεο, τα οποία ο κόσμος αναζητά.

Ένα εργαλείο που θα σας φανεί χρήσιμο στις λέξεις-κλειδιά που αναζητούν οι χρήστες, είναι το “Keywords Everywhere”. Μπορείτε να το κατεβάσετε και να το χρησιμοποιείτε στον browser σας, και αυτό θα σας δώσει τα προτεινόμενα δημοφιλέστερα αποτελέσματα για τον όρο που αναζητάτε, καθώς και κάποιες λεπτομέρειες, όπως τον αριθμό αναζητήσεων του κάθε τίτλου ανά μήνα. Αυτή η πληροφορία θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη για να αποφασίσετε ποιό θα είναι το περιεχόμενο του επόμενου video σας.

2. Ένα επόμενο tip που θα σας φανεί χρήσιμο, είναι η μελέτη για το που πρέπει να δημοσιεύσετε τα video σας. 

Η τακτική που ακολουθεί ο περισσότερος κόσμος είναι να ανεβάζει τα video του μόνο στο YouTube. Αυτό όμως που πρέπει να κάνετε, είναι να τα δημοσιεύετε σε όλες τις πλατφόρμες της επιχείρησής σας, όπως στο Facebook, στο Instagram, στο LinkedIn, ή σε όποια άλλη πλατφόρμα έχετε ενεργή παρουσία. Αν το ανεβάσετε μόνο σε μία από αυτές, τότε χάνετε την πιθανή προσοχή που μπορείτε να έχετε από τους πελάτες σας.

Ένα δεύτερο λάθος που γίνεται συχνά από τις επιχειρήσεις, είναι η προσπάθειά τους να μεταφέρουν τους χρήστες τους από το ένα μέσο στο άλλο, θεωρώντας ότι όλες οι πωλήσεις τους προέρχονται μόνο από ένα κανάλι. Για παράδειγμα, προσπαθούν να παροτρύνουν τον κόσμο που βρίσκεται στο Facebook να δει τα video και το περιεχόμενό τους στο Instagram. Αυτό είναι λάθος, γιατί ενώ βλέπουν πού βρίσκεται το ενδιαφέρον και η προσοχή των χρηστών τους, ευθύς αμέσως τους ζητούν να αποχωριστούν αυτή την πλατφόρμα που ξέρουν και αγαπούν, προκειμένου να πάνε σε μια πλατφόρμα που ίσως δεν χρησιμοποιούν καν!

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να τονίσουμε ότι απαιτείται ιδιαίτερη επιμέλεια στα intros και outros των video σας, αναλόγως τις πλατφόρμες που χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιείτε το Instagram ως κύρια πλατφόρμα επικοινωνίας με τους πελάτες σας και είστε ένα κατάστημα καφέ, το πιο πιθανό είναι να ανεβάζετε video με ευχάριστο και φιλικό περιεχόμενο. Αν όμως χρησιμοποιήσετε το ίδιο περιεχόμενο για το LinkedIn, θα πρέπει να λάβετε υπόψιν τους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα και να διαφοροποιήσετε το intro σας.

3. Το τρίτο και πολύ δημοφιλές tip, είναι η σωστή χρήση tags και hashtags.

Άλλωστε, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι σημαντικό να προσθέτουμε tags στο YouTube, και hashtags στο Twitter, το Facebook και το Instagram. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ σημαντικά για το περιεχόμενό σας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς όφελος της επιχείρησής σας, αφού οι χρήστες των Social Media τείνουν να ακολουθούν ή να κάνουν αναζητήσεις με hashtags για να βρουν περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει.

4. Ένα τέταρτο tip που θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την απήχηση των βίντεό σας, είναι να χρησιμοποιείτε υπότιτλους.

Γνωρίζατε ότι το 2018 το 85% των ανθρώπων που έβλεπαν video στο Facebook, τα έβλεπαν με απενεργοποιημένο ήχο; Αν ανεβάζετε video και δεν προσθέτετε υπότιτλους, είναι πολύ πιθανό να χάνετε σημαντικό αριθμό προβολών. Το YouTube έχει τη δυνατότητα να ενσωματώνει αυτόματα υπότιτλους στα video, τους οποίους μπορείτε να κατεβάσετε και έπειτα να ανεβάσετε στο Facebook, κάτι το οποίο θα σας γλιτώσει πολύ χρόνο. 

Τι γίνεται όμως αν έχετε ένα video που δεν έχει Voice Over; Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να προσθέσετε υπότιτλους με την προσφορά σας ή το brand της εταιρείας σας, στα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα του video για να τραβήξετε την προσοχή του κόσμου.

5. Το επόμενο σημαντικό tip είναι να βελτιώσετε τα thumbnail σας.

Σίγουρα θα έχετε ακούσει το ρητό που λέει "μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του". Αυτό το λένε διότι το εξώφυλλο είναι αυτό που πουλάει το βιβλίο, και είναι γεγονός ότι πολλά αξιόλογα βιβλία δεν έχουν πουληθεί λόγω του εξωφύλλου τους. Το ίδιο συμβαίνει και με το thumbnail. Εάν είναι καλό, τότε ο κόσμος θα κάνει click στο δικό σας video αντί των υπολοίπων που έχουν ένα μέτριο thumbnail.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να προσέξετε στη δημιουργία του είναι η φωτογραφία. Χρησιμοποιείστε φωτογραφίες που προκαλούν έντονα συναισθήματα όπως χαρά, φόβο, ή ενθουσιασμό, παρά μια απλή φωτογραφία που δεν βγάζει κανένα συναίσθημα.

Το δεύτερο που πρέπει να προσέξετε είναι το πόσο μεγάλο θα είναι το κείμενο πάνω στη φωτογραφία. Το κείμενο της φωτογραφίας πρέπει να είναι συμπληρωματικό με τον τίτλο του video, και ταυτόχρονα να μην είναι πολύ μεγάλο, για να διαβάζεται εύκολα και από τα κινητά.

6. Το έκτο και σημαντικό tip που θα μοιραστούμε μαζί σας σήμερα, είναι να δημιουργείτε βίντεο που προορίζονται για προσωπικά μηνύματα στο Inbox του δυνητικού σας πελάτη.

Εάν για παράδειγμα είστε B2B εταιρεία, και κάποιος χρήστης γράψει ένα comment που δηλώνει ότι ενδιαφέρεται για τις υπηρεσίες σας, μια πολύ καλή τεχνική είναι να καταγράψετε ένα video με την selfie κάμερά σας, όπου τον ευχαριστείτε και του αναφέρετε μερικά λόγια για τις υπηρεσίες σας, μέσω ενός προσωπικού μηνύματος. Έτσι, φαίνεται πολύ προσωποποιημένη η απάντησή σας και είναι πιο πολλές οι πιθανότητες να απαντήσει, γιατί νιώθει υποχρέωση να το κάνει, από τη στιγμή που τον έχετε προσεγγίσει τόσο προσωπικά.

Θέλετε ακόμη περισσότερα; Μπείτε στο www.netplanet.gr και ανακαλύψτε Video που θα σας βοηθήσουν στο Digital Marketing της επιχείρησής σας. Εάν πάλι αναζητάτε έναν αξιόπιστο συνεργάτη για να απογειώσετε την ποιότητα του περιεχομένου σας στα Social Media, η NetPlanet, ως πιστοποιημένη Premier Google Partner, διαθέτει όλα τα εξειδικευμένα τμήματα τα οποία θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας.

Μέχρι το επόμενο Web Next, να είστε όλοι καλά!

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε